Schooltuinen

De kinderen van groep 6/7 van obs de Dijk-west wordt door onze vereniging de mogelijkheid geboden om een schooltuintje te onderhouden. Het tuinseizoen loopt van eind maart tot begin augustus. Een aantal enthousiaste tuinleden begeleidt de kinderen met het telen van groente en bloemen.

Zo zaaien of planten ze o.a.tuinkers, radijs, sla, uien, aardappels, tuinbonen, courgettes, slabonen, zomerbloemen en zonnebloemen .

Elk kind heeft een stukje grond van 1½ bij 4 m tot zijn beschikking. De leiding brengt de kinderen de kneepjes van het tuinieren bij. De kinderen hebben een lesboek met lessen van de stichting Natuur en Milieu Educatie die, als het weer het niet toelaat om te tuinieren, in de Westring gegeven worden.

Elk jaar wordt er een onkruidwedstrijd gehouden, wie het minste onkruid heeft mag als eerste een prijs uitzoeken. Vanzelfsprekend is er voor elk kind een prijsje. Ook is er jaarlijks een puzzeltocht over ons complex en in juni wordt er een “proeverij” gehouden. De kinderen mogen dan proeven van verschillende gerechten die van oogst uit de tuintjes afkomen.

Op de open avond van de schooltuintjes is er veel belangstelling van ouders, broertjes en zusjes en grootouders.

In 2018 wordt er door de obs de Dijk-West geen gebruik gemaakt van de schooltuintjes.