Etentje aangeboden door het bestuur

Het bestuur heeft de harde werkers van infra op 30 november een etentje aangeboden. Door de inzet van deze ploeg mensen is het project ook sneller gerealiseerd dan gepland. Tijdens dit etentje zijn er een paar foto’s genomen door Joop en Henny Tjipjes waarvan hier een collage.

Het is een passie……

Engel Tjipjes,

onze passiebloem-liefhebber bij uitstek, heeft in zijn broeikas passiebloemen staan. Ze bloeien maar 1 of 2 dagen. Op bijgaande foto’s twee verschillende exemplaren.

passiebloem alata
foto’s E. Tjipjes

Dahliapracht

Deze dahlia wordt al 5 jaar gekoesterd door Ellie Erkelens van tuin 49; hij bloeit al vanaf het voorjaar tot nu (=half oktober).

Hij heeft nog nooit zoveel bloemen gehad als dit jaar en nog steeds zitten er knoppen in die nog uit kunnen komen. De naam van de dahlia is Café au Lait.

foto Ruud van der Linden

Kerstkienen

Kerstkienen: zondagmiddag 10 december 2017 van 14.00 tot 17.00 uur bij Tuinvereniging Jan Vroegop in de kantine De Westring, Ringweg 280, 1507 BS Zaandam.

Iedereen, groot en klein, is van harte welkom. Kienen met plankjes (gebruik fiches/muntjes of krijtjes). In de pauze is de verkoop van de loten voor de tombola waarvan de prijzen na het kienen worden verloot.

Kosten € 1.50 per plankje. Lootjes voor de tombola € 0,50.

Kom kienen en steun onze tuinvereniging!

Najaarsmarkt

Tvt Jan Vroegop houdt zondag 24 september 2017 van 11.00 tot 16.00 uur een najaarsmarkt. In de kantine De Westring is o.a. een kleine expositie te zien waar tuinders hun hobby tonen. Buiten zijn kramen met verkoopwaar zoals fuchsia’s, groenten, zelfgemaakte jam en zoetzuur. Er is een tombola met mooie prijzen alsmede een rommelmarkt. Ook de imker is aanwezig met honing en andere artikelen. De tuinwinkel is deze dag open. De entree is gratis en iedereen is welkom voor een kopje koffie of thee. Ons adres is Ringweg 280 te Zaandam.

 

 

bloeiende pracht

Wie over de Essenlaan loopt (het pad tussen parkeerplaats 2 en parkeerplaats 3) komt langs twee prachtig bloeiende tuinen. De welbekende Dahliatuin 73 van Ruud en Winnie van der Linden en schuin daar tegenover de door Engel Tjipjes met veel passie onderhouden pluktuin. De bloemenpracht op beide tuinen is een lust voor het oog!

(foto’s Hans Holtmaat)
Dahliatuin2
Pluktuin1
pluktuin2
Dahliatuin1

foto’s!

Engel Tjipjes maakte een foto van een dikke hommel, die zich tegoed doet aan de nectar van een artisjokbloem.

Bij zijn buurvrouw, Nel Paulisse,  was de oogst van de pompoenen dit jaar erg vroeg, zoals blijkt uit bijgaande foto.

foto: Nel Paulisse
foto: Engel Tjipjes

Ondertussen gaat het infraproject gewoon verder

Onder de bezielende leiding van Jan Baijens wordt ook deze zomer weer hard gewerkt aan het water- en electraproject. Op dit moment, begin juli 2017, wordt er gewerkt op de Wilgenlaan. Het spreekt vanzelf, dat Jan dit niet alleen kan. Het is daarom van groot belang, dat een ieder, die daartoe in staat is, één of meerdere keren een bijdrage levert. Alleen dan kan zo’n omvangrijke klus in eigen beheer uitgevoerd worden. En daar profiteert de hele vereniging van. Bijgaande foto’s van Hans Holtmaat geven een beeld van de werkzaamheden.

voorjaarsbloeiers

Jan Besteman heeft een aantal foto’s van voorjaarsbloeiers gemaakt. Deze planten staan in de gemeenschappelijk groenstroken op het complex.

Bloeiend daslook bij de kabouterkolonie in 2016.
Jan Vroegoplaan oost, rechterzijde: van onder naar boven: daslook; rechts speenkruid; daarboven blauwe boshyacint en erboven daslook; links Spaanse boshyacint; daarboven daslook. Allen niet bloeiend.
Italiaanse aronskelk buiten het hek van de oostelijke dijkingang.
 JVrlaan/Hyacintlaan: Voorgrond links: daslook en gewone vogelmelk; daarboven bloeiend speenkruid; erboven links bloeiende blauwe druifjes; links van de boom daslook; voor de volgende boom salomonszegel.
Salomonszegel
JVrlaan/Wilgenlaan: Blauwe boshyacint tussen de hondsdraf.
Gevlekte aronskelk tussen speenkruid.

pluktuin

Op de pluktuin wordt dit voorjaar al weer hard gewerkt door Engel Tjipjes om van deze tuin weer een prachtig geheel te maken.

Zoals op bijgaande foto zichtbaar is staan de aangeplante tulpen nu in bloei. Engel laat weten dat ze geplukt mogen worden door de leden!

foto: Engel Tjipjes

Jaaragenda 2017

De nieuwe jaaragenda is bekend. Indien gewenst kunt u alvast de voor u van belang zijnde data noteren. U vindt deze jaaragenda 2017  onder het kopje De Vereniging.

Kerstmarkt

Op zondag 11 december 2016 is er tussen 10.00 en 16.00 uur weer de traditionele kerstmarkt in de Westring.

Er zijn zoals gewoonlijk eigengemaakte kerststukjes en tweedehands kerstspullen te koop. De kinderen kunnen gratis een eigen kerststukje maken.

Er is ook weer een tombola met leuke prijzen. Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: er is erwtensoep, broodjes  kroket en glühwein te koop.

Koffie en thee zijn gratis.

img_1126

foto’s uit de begintijd

In het archief van onze vereniging ligt een oude film die overgezet is op dvd. De film bestaat uit twee delen: een zwart-wit deel uit 1947, toen ons complex nog een kale vlakte was, en een deel in kleur uit 1963, met beelden die voornamelijk op één tuin gericht zijn. De maker(s) van de film onbekend.

Hieronder een paar screenshots uit de begintijd.vlcsnap-2016-10-13-21h24m50s079vlcsnap-2016-10-13-21h24m03s806vlcsnap-2016-10-13-15h19m36s958vlcsnap-2016-10-13-15h18m30s600

jubileum

Op zondag 2 oktober 2016 was er in de Westring een receptie ter ere van het 70-jarig bestaan van onze vereniging. Jan Elzinga maakte enkele foto’s.20161002-06520161002-062

20161002-057

Zonnebloemen opmeten

Zaterdag 20 augustus 2016 gaan Sonja en Engel Tjipjes en Annie Vet de zonnebloemen opmeten, en wel tussen half elf en twaalf uur. De prijsuitreiking is om 15.00 uur in de Westring. Voor de kinderen is er een ijsje en limonade, verder is koffie en thee voor de belangstellenden.

zonnebloem

open dag

Op zondag 3 juli 2016 van 10.00 tot 16.00 uur is de jaarlijkse open dag op ons complex. Een ieder kan dan een kijkje komen op ons prachtige complex, gelegen aan de Ringweg 280 te Zaandam. Voor een overzicht met beschrijving van de tuinen die toegankelijk zijn klik op het navolgende bestand:Open tuinendagDrukwerk